Welkom
 bij Rugby Club Haarlemmermeer Hawks

 Geschiedenis 

 Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is op 29 mei 2012 opgericht door een groep rugbyfanaten. Waar we klein begonnen zijn we inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige rugbyclub met in iedere leeftijdscategorie een team.

Rugbyclub Hawks is een club met oog voor sociale zaken. Wij vinden het belangrijk om als club een veilige omgeving te zijn voor onze leden waar iedereen zich thuis voelt.


De Hawks kleuren

De kleuren van de shirts zijn blauw en geel. Blauw staat voor het voormalige Haarlemmermeer van de Haarlemmermeerpolder. Geel staat voor het agrarische karakter van de polder. De kleuren zijn aangevuld met de Havik; een scherp gefocuste en volhardende roofvogel. Samen vormen ze het perfecte symbool voor onze club en onze leden. Maar het symbool staat vooral voor het rugbyspel dat wij spelen.


Een club voor en door leden

De club heeft een zeer actief bestuur en een groep vrijwilligers, die met veel enthousiasme de rugbysport een warm hart toedragen. De kernwaarden van de rugbysport Respect, Discipline en Kameraadschap zijn daarbij voor alle leden en vrijwilligers het uitgangspunt.
De Rugby Club Haarlemmermeer Hawks is een gezellige club waar iedereen welkom is. We hopen u dan ook graag te begroeten.


Een eigen locatie
Na jaren gebruik te maken van de faciliteiten van de plaatselijke voetbal vereniging UNO kregen we te horen dat het gebruik van het veld ten einde liep en dat de Hawks in 2018 op zoek moesten naar een nieuwe locatie in verband met geplande woningbouw.
Na veel locaties samen met de gemeente te hebben bekeken kregen we begin 2018 te horen dat er een plek was in het nieuw te vormen Park21.
Om de plannen te verwezenlijken in Park 21 kregen de Hawks in februari 2019 het predicaat basis sport waarbij de gemeente onze rugbysport beschouwde als potentiele breedte sport en er voldoende onderbouwing was voor verdere verwezenlijking van oa een clubhuis
In 2019 is dan ook het veld aangelegd met de daarbij behorende rugbypalen en bood het kansen voor de club om eindelijk een eigen clubhuis aan te kopen en op te bouwen.
Dit project is door een kleine groep vrijwilligers volledig verwezenlijkt en heeft gezorgd voor een klein maar wel gezellig clubhuis met kleedkamers en overige faciliteiten.